Blog

Vložte pod těsnění do pračky. Zařízení získá nový život.

299views

Pokud zanedbáte pravidelné čištění pračky, plíseň se v ní dříve nebo později objeví. Zpočátku si toho nemusíte všimnout, protože se často vyskytuje na těžko dostupných místech, jako je těsnění bubnu. Když však začnete cítit nepříjemný zápach, je to známka toho, že se problém již rozvinul. Místo doufání v zázrak začněte hned, jakmile plíseň zpozorujete. Zde se dozvíte, co můžete udělat, abyste to efektivně napravili.

Používání pračky s plísní je zdraví škodlivé. Pokud si všimnete černých skvrn na jakékoli části vaší pračky nebo si všimnete zatuchlého zápachu vycházejícího z bubnu, neváhejte jednat. Existuje několik jednoduchých domácích prostředků, které mohou pomoci zbavit se plísní.

Jak se plíseň objevuje v pračce?

Plíseň v pračce, například pod těsněním, je obvykle způsobena nedostatečnou péčí o stroj. Mnoho lidí se mylně domnívá, že když se pračka (podobně jako myčka) používá k praní prádla, nevyžaduje čištění. Bohužel tento přístup podporuje růst bakterií a plísní.

Nezapomeňte, že se do pračky dostávají různé druhy nečistot: špína, zbytky jídla a pot. Během praní se tyto nečistoty z tkanin smyjí, ale magicky nezmizí – skončí v trubkách a do odpadu. Některé bakterie se navíc usazují na částech pračky. Aby se zabránilo růstu bakterií a plísní, je nutná pravidelná údržba zařízení.

Jak se zbavit plísní v pračce?

Těsnění je jedním z míst ve vaší pračce, kde může růst plíseň. Po vyprání se zde hromadí zbytková voda smíchaná s pracími prostředky a nečistoty z oblečení. Pokud ho po každém použití nevysušíte a pravidelně čistíte, rychle se u něj vytvoří plíseň a zatuchlý zápach.

Chcete-li se těchto problémů zbavit, použijte silné prostředky. Namočte papírový ručník do bělidla a vložte jej na několik hodin pod těsnění. Po uplynutí této doby ručník vyjměte a gumu otřete čistým hadříkem. Po vyčištění nechte dvířka pračky otevřená, aby těsnění mohlo vyschnout.

Jak se mám o pračku starat?

U praček platí zásada: prevence je důležitější než léčba. Abyste se vyhnuli problémům s plísněmi, udržujte pračku každý den. Po každém mytí nechte dvířka otevřená, aby mohl vnitřek spotřebiče vyschnout. Těsnění můžete také otřít suchým hadříkem. Pravidelně čistěte všechny části pračky: buben, přihrádku na prací prostředek a filtr. Můžete použít chemii z obchodu nebo osvědčené domácí prostředky. Na čištění přihrádky a filtru je ideální ocet, na mytí bubnu jsou vhodné tablety do myčky. Pravidelným používáním těchto metod zajistíte, že se plíseň ve vaší pračce již nikdy neobjeví.

Zajistíte tak hygienu a prodloužíte životnost přístroje.

Leave a Response