Blog

Nevyhazujte ruličku toaletního papíru. Je neuvěřitelné, co dokáže způsobit.

1.1kviews

Elegantní vánoční dekorace najdete v nabídce mnoha obchodů a některé z nich mohou mít opravdu atraktivní ceny. Ty nejkrásnější vánoční dekorace si však můžete vyrobit i sami doma. Stačí vám k tomu několik předmětů, které obvykle končí v koši.

Jak si vyrobit vánoční ozdoby, které zaujmou na první pohled? Stačí vám k tomu pár ruliček od toaletního papíru.

Chcete si vyrobit vlastní vánoční ozdoby? Domácí bytové doplňky jistě dodají vašemu domovu jedinečnou atmosféru. Inspiraci můžete najít na sociálních sítích. O jednu z nich se podělila uživatelka Instagramu s profilem @mamiart119. K výrobě krásných přívěsků ve tvaru nápadných hvězdiček nebo sněhových vloček nepotřebujete spoustu výrobků. Stačí vám k tomu ruličky od toaletního papíru, lepidlo a případně barva, kterou můžete dekoraci obarvit podle vlastní fantazie.

Ruličku od toaletního papíru rozstřihněte podél nejdelší strany. Rozložte ji a pak ji přeložte šikmo tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje spojující obě strany ruličky slepte k sobě a opět rozložte. Hotový karton zarovnejte tak, že odříznete přebytečné části, aby vznikl rovný čtverec. Poté hotový čtverec přeložte na polovinu, abyste získali tvar trojúhelníku.

Rozřízněte jej ve stejných rozestupech, přičemž ponechte pouze několik mm na spojení dekorace. Střapce otočte naruby a slepte je k sobě tak, aby vznikl vzor sněhové vločky. Stejným způsobem zpracujte další ruličku toaletního papíru a slepte její strany k sobě, aby vznikla hotová hvězda. Nakonec ji můžete natřít libovolnou barvou.

Levné vánoční ozdoby nejen na stromeček. Hotovo za pár okamžiků

Stejně působivé hvězdy můžete vyrobit i z ruliček od toaletního papíru, a to o něco jednodušším způsobem. Rozdělte ruličku na několik úzkých, stejných částí a pak delší strany slepte k sobě, abyste vytvořili dekoraci ve tvaru sněhové vločky nebo hvězdy. Hotovou dekoraci natřete barvou a pak k ní přivažte ozdobnou stuhu, abyste ji mohli zavěsit na zeď nebo na vánoční stromek.

Leave a Response