Zahrada

Krtci se na zahradě již neobjeví. Vyzkoušejte dědečkův trik

7.9kviews

Nikdo nechce mít na zahradě krtka. V pohádce je možná roztomilý, ale rozhodně ho nechceme mít na svém pozemku hromady. Jak donutit krtka, aby se odstěhoval ze zahrady?

Zlatou motykou?

Moji dědečkové mívali krtčí motyku. Je to dost časově náročná metoda a trochu drastická. Podívejme se, co krtky odpuzuje.

Domácí zvířata

Pokud pravidelně pouštíte svého psa nebo kočku na zahradu, je dost pravděpodobné, že se o krtka dokážete postarat bez jakékoliv práce.

Rostliny

Krtci mají velmi citlivý čich a některé rostliny jim nevoní. Zkuste je vysadit na své zahradě a uvidíte, zda budete slavit úspěch. O jaké rostliny se jedná? Květ černého bezu, afrického bezu, komonice lékařské, lebedy nebo lopuchu. Říká, že nemá rád narcisy a zeleninu, jako je cibule a česnek.

Tráva

Hnojte trávník hnojivem určeným speciálně proti krtkům. A pravidelně sekejte. Krtci nemají rádi nižší trávu a vibrace a zvuky vydávané sekačkou jsou nepříjemné. Dávají přednost vyčištění pole.

Repelenty

V obchodě můžete zakoupit tekuté nebo práškové repelenty, které můžete nalít nebo nasypat do krtčího otvoru. Zápach se rozšíří po noře a krtka zažene. Krtka však nezabije. Humánní způsob.

Speciální koktejl

A pokud chcete vyzkoušet babskou radu, smíchejte syrovátku a podmáslí a směs nalijte do krtka. Voňavý koktejl nedovolí krtkovi zůstat. Sbalí si kufry a odejde dělat hromádky jinam.

Několik zajímavostí o krtcích

  • Krtek není slepý. Nevidí sice moc dobře, ale trochu vidí.
  • Krtek může čichat každou nosní dírkou zvlášť.
  • Krtek žije přibližně 6 let.
  • Krtek není hlodavec (i když tak vypadá), ale hmyzožravec.
  • Jediný krtek se může pohybovat na území až 27 000 míst.metrů čtverečních.
  • Krtek může kopat rychlostí až 5 mil za hodinu.

Leave a Response