BlogZahrada

Do teplé vody přidám 4 polévkové lžíce a zažloutlé rámečky opláchnu. Jsou čisté a vybělené jako nové. Mytí okenních rámů

182views

Čištění okenních rámů, když zežloutly, se může zdát jako skličující úkol. Samozřejmě existuje mnoho způsobů, jak vybělit okenní rámy, ale musíte být opatrní, protože některé z nich mohou problém jen zhoršit. Když jsem viděl, že mám odbarvené rámy oken, hned jsem nalil 4 lžíce do horké vody, zamíchal a rámy s ní opláchl. Rychle jsem si všiml, že jsou zase úplně bílé.

Do teplé vody přidám 4 lžíce a zažloutlé rámky opláchnu. Bělí jako nové.
Bílé plastové rámečky mají tendenci žloutnout a ztrácet své kouzlo. Pokud chcete vybělit rámy, nepoužívejte silné čisticí prostředky. K čištění okenních rámů se nedoporučuje používat bělící prostředky, které mohou plast zmatnit a okna už nikdy nebudou jako dřív. Co byste tedy měli použít k čištění zažloutlých rámů, abyste je vybělili? Zde se hodí jedlá soda, což je ekologické bělidlo. Jedlá soda nejen zesvětlí rámečky, ale nepoškodí povrch, takže je bezpečným čističem. Do 2 litrů vody přidám asi 4 lžíce jedlé sody, promíchám a rámečky důkladně opláchnu hadříkem navlhčeným tímto roztokem. Rychle obnoví svou ideální bílou barvu.

Domácí čistič okenních rámů
Jak jinak můžete vyčistit bílé plastové rámy, abyste jim vrátili původní vzhled? To lze snadno provést pomocí speciální čisticí kapaliny, která odstraní i odolné skvrny a bezpečně vybělí vaše rámy. Do skleněné láhve na čištění skla nalijte 1/3 šálku octa, půl sklenice vody a 2 lžíce citronové šťávy a promíchejte. Pak to nastříkám na rámy a setřu je.

Leave a Response