Zahrada

V Chorvatsku útočí agresivní hmyz. Lidé skončili v nemocnici, tohle mají na těle

353views

Nepříjemné překvapení zažila slovinská skupina turistů, která se vydala na dovolenou na chorvatský ostrov Murter. Ubytovali se v karavanu v místním kempu, ale už po několika dnech začali na svém těle objevovat bolestivé a svědivé kousance.

Po dezinfekci karavanu a důkladném vyprání veškerého oblečení se situace nezlepšila.

Jedním z prvních kroků, které turisté podnikli, bylo postříkání přívěsu sprejem proti hmyzu a použití napařovací žehličky na lůžkoviny. Přesto problémy přetrvávaly. Podivný bzukot, který slyšeli uvnitř přívěsu, jejich znepokojení jen umocnil.

Kvůli přetrvávajícím problémům se rozhodli navštívit nemocnici, kde jim předepsali antibiotika a antihistaminika.

Jedna z turistek dokonce kontaktovala svého lékaře ve Slovinsku, který na základě fotografií štípanců pojal podezření, že by se mohlo jednat o písečné mušky. Toto podezření však zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Podobnou nepříjemnost zažilo i několik dalších turistů, kteří byli ve stejné oblasti. Někteří z nich dokonce museli svou dovolenou zkrátit. „Část noci jsem strávil na pohotovosti, kde mi byly podány intravenózní léky. Skvrny jsou bolestivé, svědí a pálí. Cítím se fyzicky i psychicky vyčerpaný,“ svěřil se jeden z turistů.

Leave a Response