Blog

Uložte toaletní papír do skříně k oblečení. Tím ho ochráníte

1.8kviews

Spěcháte s oblékáním? Pak je dost pravděpodobné, že se při výběru oblečení řídíte osvědčenou metodou a oblékáte si kousek, který je na vrcholu hromádky. To velmi brzy vede k tomu, že se oblečení v nižších patrech hromádky neoblékne a začne nepříjemně zapáchat. Poradíme vám řešení.

Špatně větraná skříň

Neoblékáme se pětkrát denně a máme rádi vestavěné skříně. Oblečení je pak v prostoru, který není přirozeně větraný. A platí nepříjemná statistika, člověk skutečně potřebuje jen asi 15 až 20 % oblečení, které vlastní. Ostatní kousky se většinou jen tak povalují ve skříni, buď na dně hromad, nebo na horních policích skříně. Brzy začnou nepříjemně zapáchat a zápach se rychle rozšíří i na kousky, které nosíte a často perete.

Pohlcovač zápachu

Prádlo, které bylo skladováno příliš dlouho, prádlo, kolem kterého necirkuluje vzduch, nebo prádlo, které bylo složeno s mírnou zbytkovou vlhkostí, přestane po nějaké době vonět. Abyste tomu zabránili, umístěte do skříně několik rolí toaletního papíru. Ty mají schopnost absorbovat vlhkost a spolu s vlhkostí pohltí i nepříjemné pachy. Vyhazujte role a pravidelně je vyměňujte, určitě na nich ucítíte zachycenou vlhkost.

Ruličky jako osvěžovač vzduchu

Samozřejmě si můžete koupit parfém na oblečení, použít kvalitní změkčovač tkanin nebo na poličky umístit kostky mýdla. Pokud však použijete ruličku toaletního papíru, znásobíte její výhody. Kromě toho, že pohlcuje vlhkost, může do skříně vnést i příjemnou vůni. Stačí na ni kápnout pár kapek esenciálního oleje. Vybírejte jemné a přírodní vůně. Myslete na to, abyste nosili oblečení s parfémem a deodorantem, aby vůně nebyly příliš silné.

Pro silnou vůni použijte jedlou sodu.

Pokud máte za oblečením místo na poličce, můžete vyzkoušet trik s jedlou sodou. Do malé misky nasypte prášek z jedlé sody a nechte ho na policích. Soda bude působit jako neutralizátor zápachu.

Leave a Response