Blog

Tajemství dokonalého praní nespočívá jen v prášku nebo gelu – tady je to, co přidávají zkušené hospodyňky.

3.6kviews

Téměř každá hospodyňka má své tajemství dokonalého praní. Sestavili jsme pro vás seznam prostředků, které je třeba v různých situacích přidávat do bubnu pračky, aby výsledek praní nikdy nezklamal. V každé domácnosti existují látky, které mohou zvýšit účinek jakéhokoli prášku.

Citronová šťáva

Citronová šťáva má bělící účinek. Měla by se přidávat do praní bílého prádla, když chcete zářivou bělost. Také citronová šťáva dokáže odstranit skvrny od rzi a potu. Pamatujte však: tento prostředek můžete použít pouze na bílé tkaniny!

Sůl
Když se během hostiny objeví nepříjemnost, která vede ke vzniku olejové skvrny na oblečení, první pomocí je sůl. Hojně se nasype na skvrnu a ještě se rozetře, aby lépe pronikla do vláken tkaniny. Také sůl pomáhá vymývat mastné skvrny.

Tento prostředek zachrání, když se potřebujete zbavit skvrn od krve. Stačí namočit věci do studené vody s přídavkem soli. Poté perte v obvyklém režimu s přidáním soli do pracího prášku.

Jedlá soda
Věděli jste, že jedlá soda má skvělý dezodorační účinek? Pokud vaše oblečení nepříjemně zapáchá, přidejte při praní jedlou sodu.

Ústní voda
Neobvyklý, ale velmi účinný doplněk k pracímu prostředku. Ústní voda dokáže osvěžit nejen váš dech, ale i vaše oblečení. Jedinou výhradou je, že barevné přípravky by se neměly přidávat k praní bílých tkanin.

Tajemství dokonalého praní nespočívá jen v prášku nebo gelu - tady je to, co přidávají zkušené hospodyňky.
Woman putting pink shirt into washing machine.

Ocet
Ocet se nepřidává během hlavního pracího cyklu, ale během cyklu máchání. Látku lze nalít do přihrádky na kondicionér. Ocet jako pomocný prostředek při máchání pomůže vyplavit zbytky pracího prostředku a také změkčí prádlo.

Esenciální oleje
Několik kapek oblíbené vůně v podobě esenciálního oleje během máchání dodá vašemu prádlu příjemnou vůni. Esenciální oleje můžete přidat do kondicionéru, pokud se vůně navzájem „přátelí“. Nebo nahraďte prostředek na máchání kapkami vůně zředěnými ve vodě.

Alkohol
Žádná jiná látka nedokáže odstranit skvrny od inkoustového pera tak rychle a účinně jako alkohol. Stačí na skvrnu nanést několik kapek. Poté oblečení vyperte jako obvykle.

Prostředek na mytí nádobí
O univerzálnosti prostředku na mytí nádobí se píše často. Hodně pomáhá i při problematickém praní. Naneste gel na obtížné skvrny, na manžety a límce – oblečení bude zářit čistotou. Dávejte si však pozor na množství, protože prostředek na nádobí může tvořit hodně pěny, která může poškodit pračku.
V případě potřeby dvakrát vymáchejte.

 

Leave a Response