Blog

Prací gel už nekupuji: Připravuji si ho doma ze 2 složek – věci se skvěle myjí.

124views

K praní prádla není vůbec nutné kupovat hotové prací gely. Můžete si je vyrobit sami ze dvou jednoduchých ingrediencí. O recept se podělil kanál Lifehacker Zen.

Budete potřebovat prací mýdlo a jedlou sodu. Na sporák postavte dva hrnce: do jednoho nalijte 3 litry vody, do druhého 1 litr. Do první nádoby přidejte 100 g jedlé sody a do druhé 100 g pracího mýdla. Všechny složky dobře rozpusťte. Roztoky z obou nádob spojte. Vařte 1-1,5 minuty a poté zchlaďte.

Roztok zhoustne a stane se rosolovitým. To znamená, že dosáhl požadované viskozity a je připraven k použití. Průhlednost roztoku se může mírně změnit, což však nemá vliv na jeho funkčnost.

Používejte při praní všech tkanin kromě vlny a hedvábí. Lze jej použít i k čištění sanitární keramiky a obkladů.

Pro větší pohodlí přelijte gel do lahví. Výrobek skladujte v chladničce. Přidejte dvakrát více gelu než běžného pracího prášku.

Tento výrobek má přírodní složení. Neobsahuje škodlivé chemické látky, které mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Náklady na domácí prací gel jsou mnohem nižší než u kupovaných prostředků. Ušetříte nejen peníze, ale také čas, který obvykle strávíte cestami do obchodu.

Leave a Response