Blog

Nalijte ji do pračky a zapněte ji na 90 stupňů. Vodní kámen a nečistoty se vyplavou.

6.8kviews

Čistá pračka znamená čisté prádlo – tvrdí to téměř každý výrobce spotřebičů a čističů prádla. Víte však, jak správně odstranit vodní kámen z pračky?

Vodní kámen v pračce je problémem pro mnoho uživatelů praček. Zajímavé je, že místo používání specializovaných čisticích prostředků se ho můžeme snadno zbavit pomocí starých, osvědčených a především levných domácích metod. Stačí zajít do obchodu s potravinami.

Proč je tak důležité odstraňovat vodní kámen z pračky?

Pravidelné odstraňování vodního kamene z pračky zajistí mnohem čistší prádlo a delší bezproblémovou životnost pračky. Není všeobecně známo, že nečistoty z vnitřku pračky se mohou usazovat na oblečení a způsobit poškození spotřebiče.

Teoreticky by nás mohlo lákat pokusit se snížit tvrdost vody používané k praní, ale vyřeší to problém? Samozřejmě, že použití filtru do pračky by mělo trochu pomoci snížit množství vodního kamene v pračce, ale problém zcela neodstraní.

Jak v takovém případě odstraníte vodní kámen z pračky? Níže vám prozradíme domácí prostředky, které naše maminky a babičky používaly ještě předtím, než se prostředky na čištění praček staly populárními a široce dostupnými.

Jak odstraníte vodní kámen z pračky?

Nejjednodušší způsob, jak bojovat proti vodnímu kameni v pračce, je použít ocet. Jednoduše nalijte 2 šálky octa přímo do bubnu pračky a přidejte 2 balíčky kyseliny citronové.

Nyní zapněte pračku na cyklus 90 stupňů Celsia a počkejte, až se stane zázrak. Po skončení pracího cyklu stačí jen vyčistit gumové části pračky octem a těšit se z čisté pračky bez vodního kamene.

Díky této metodě nemá vodní kámen ve vaší pračce šanci.

Pokud se obáváte zápachu octa z pračky, můžete použít i samotnou kyselinu citronovou. Za tímto účelem nalijte do bubnu pračky asi 120 gramů kyseliny citronové a nastavte ji na 90 stupňů Celsia.

K odstranění vodního kamene z pračky použijte jedlou sodu úplně stejným způsobem. Do zásobníku vložte 2 balíčky jedlé sody a zapněte program na 90 stupňů Celsia. Jednoduché, že?

Pokud jste si lámali hlavu nad tím, jak doma odstranit vodní kámen z pračky, zde je několik hotových řešení. Zaručujeme, že jsou minimálně o polovinu levnější než speciální chemikálie a stejně účinné. Vřele doporučujeme vyzkoušet je v praxi.

Leave a Response