Blog

Nalijte do toalety a nechte přes noc působit. Funguje lépe než drahé chemikálie

20.7kviews

Čištění toalety opravdu nemusí být složité ani zdlouhavé. Vodní kámen a usazeniny, které se objevují i při pravidelném mytí, lze odstranit triviálním způsobem. Nejenže mísa a sedátko budou jako nové, ale budou také důkladně vydezinfikované.

Neplýtvejte penězi na chemikálie, které mohou poškodit vaše zdraví i zdraví vašich blízkých. Rozhodněte se pro ekologické a zcela bezpečné výrobky. Stačí smíchat dva přípravky, nalít je do toalety a nechat působit přes noc.

Toaleta bude dokonale čistá

Čištění toalety není příjemný úkol, ale je naprosto nezbytné, abychom měli koupelnu čistou. Toaleta je živnou půdou pro bakterie, a to jak uvnitř, tak i venku. Proto ji musíme pravidelně dezinfikovat.

Nemusíme však kupovat drahé chemické přípravky, které mohou způsobovat alergie. Dezinfekční prostředky, jako je Domestos nebo Krtek, jsou žíraviny, které škodí našemu zdraví. Mohou také způsobit vážné alergické reakce a dušnost.

Jak tedy čistit a dezinfikovat toaletu? Samotné záchodové prkénko ošetřete vodou a octem v poměru 1:1. Sedátko bude dokonale čisté a především bez bakterií. K čištění a dezinfekci záchodové mísy používáme také přípravky z kuchyňské linky.

Nalijte do toalety a nechte přes noc působit

Nejlepším čisticím prostředkem na toalety je jedlá soda a sůl. Stačí smíchat půl šálku soli a půl šálku jedlé sody, pak to nalít do záchodu, utěsnit a nechat působit přes noc.

Sůl a soda mají silné čisticí a dezinfekční vlastnosti. Bělí, odstraňují usazeniny, vodní kámen a zárodky, jako jsou bakterie a plísně. Soda také neutralizuje nepříjemné pachy. Sůl a soda jsou také senzační pro uvolnění ucpaných toalet.

Vyčistěte toaletu následující den

Po celé noci drhněte toaletu kartáčem se solí a sodou. K tomuto účelu můžete použít kávovou sedlinu. Usazeniny zvýší účinek směsi, kterou jste si připravili dříve. Zároveň působí jako drhnoucí prostředek.

Káva, stejně jako soda, neutralizuje nepříjemné pachy. Po vyčištění spláchněte toaletu vodou a máte hotovo. Toaleta bude dokonale čistá, beze zbytků a bez vodního kamene. Bude také vydezinfikovaná.

Leave a Response