Zahrada

Co zalévat keře po 18.00 v srpnu, abyste získali červená a sladká rajčata?

190views

Aby rajčata rychle dozrávala a měla plnou chuť, je důležité se o rostliny dobře starat, zejména na konci léta. Použití speciálních metod a pravidelná péče pomohou rajčatům rychleji dozrát a zlepšit jejich kvalitu. Zde je několik základních metod, které vám pomohou získat šťavnatá a sladká rajčata již za čtrnáct dní.
Postřik jódem a mlékem

Připravte si roztok k postřiku:

Připravte si 10 kapek jódu
1 litr nízkotučného mléka (1,5 %)
1 kbelík vody (10 litrů)
Tímto roztokem postříkejte rajčata po 18. hodině. Jód a mléko pomáhají předcházet fytoftoře a stimulují dozrávání plodů. Provádějte tento postup pravidelně a zjistíte, že rajčata začnou rychleji červenat.

Odstraňování nových poupat a květů
Na konci léta odstraňte všechna nová poupata a květy. Tyto nové ovádky již nestihnou dozrát a rostlina na ně bude plýtvat energií. Jejich odstraněním využijete všechny zdroje rostliny na dozrávání stávajících plodů.

Odstraňování nepotřebných květních stvolů

U středně vysokých a nízkých keřů odstraňte všechny slabé květní střapce. Rostlina se tak bude moci soustředit na vývoj zbývajících plodů, což urychlí jejich dozrávání a zlepší kvalitu.

Odstraňování stopek a spodních listů

Odstraňte všechny stonky a spodní listy až po střapce, kde již začínají dozrávat plody. Rostlina tak bude vynakládat méně prostředků na zbytečnou zeleň a nasměruje je na dozrávající rajčata.

Dodržováním těchto jednoduchých doporučení můžete výrazně urychlit zrání rajčat a získat bohatou úrodu chutných a sladkých plodů za pouhé dva týdny. Postřik jódem a mlékem, odstranění nových pupenů a přebytečných shluků květů, stejně jako správné ořezávání nevlastních synů a spodních listů pomůže vašim rajčatům dozrát rychleji a bez ztráty kvality. Vyzkoušejte tyto metody a vaše rajčata vás budou těšit svou krásou a chutí až do samého konce sezóny.

Leave a Response