Blog

Při této teplotě nikdy neperte. Tuto chybu stále dělá spousta lidí

46.5kviews

Většina z nás považuje 40 °C za ideální teplotu pro většinu prádla. Odborníci a instalatéři však odhalili, že praní při této teplotě není vždy tím nejlepším řešením. Překvapivě může být praní při nižších teplotách mnohem prospěšnější z hlediska

Proč prát při nižších teplotách?

Úspora energie a peněz: praní při nižších teplotách, jako je 30 °C nebo dokonce 20 °C, výrazně snižuje spotřebu energie. Moderní pračky a prací prostředky jsou navrženy tak, aby byly účinné i při těchto nižších teplotách. Díky tomu můžete ušetřit značné množství peněz na účtech za energii.

Ochrana prádla: nižší teploty jsou k vašemu oblečení šetrnější. Jemné tkaniny, jako je hedvábí nebo vlna, se mohou při praní na vyšší teploty poškodit. Praní při nižších teplotách pomáhá zachovat barvy a strukturu tkanin a prodlužuje životnost vašeho prádla.

Menší ekologická stopa: menší spotřeba energie znamená méně emisí CO2. Praní při nižších teplotách je tedy nejen úspornější, ale také šetrnější k životnímu prostředí. Tímto způsobem můžete přispět k ochraně naší planety.

Jak dosáhnout nejlepších výsledků při praní při nižších teplotách

Používejte správný prací prostředek: pro praní při nižších teplotách používejte vysoce kvalitní prací prostředky, které jsou speciálně navrženy tak, aby byly účinné při 20 °C nebo 30 °C. Tyto prací prostředky obsahují enzymy, které účinně odstraňují skvrny i při nižších teplotách.

Pravidelná údržba pračky: Pravidelné čištění pračky pomáhá předcházet usazování zbytků pracích prostředků a nečistot. Jednou za měsíc spusťte prázdnou pračku na nejvyšší teplotu s trochou octa nebo speciálního pracího prostředku, abyste odstranili veškeré zbytky a bakterie.

Pračku nepřeplňujte a dodržujte doporučenou kapacitu. Správné naplnění bubnu zajistí účinné praní a zabrání hromadění nečistot na prádle.

Mýty o praní při nižších teplotách

Nedostatečné odstranění skvrn: mnoho lidí se obává, že praní při nižších teplotách neodstraní skvrny tak účinně jako praní při vyšších teplotách. Moderní prací prostředky však obsahují enzymy, které jsou navrženy tak, aby byly účinné i při nižších teplotách a dokázaly odstranit většinu běžných skvrn.

Hygiena a bakterie: Další obavou je, že nižší teploty nezničí všechny bakterie a mikroorganismy. Pravidelné praní ložního prádla a ručníků při vyšších teplotách (60 °C) může pomoci, ale pro běžné každodenní praní často stačí 30 °C, zejména pokud používáte kvalitní prací prostředky.

Leave a Response