Blog

Celý život věšíte toaletní papír špatně. Mělo by se to dělat takhle

297views

Toaletní papír, kdo si bez něj dokáže představit každodenní život? Jakkoli je toto téma triviální, představte si na chvíli, že vám právě tento papír doma došel. Totální panika, že?

Před lety se téma toaletního papíru stalo mezi vědci příčinou sporů. Díky ní víme, jak by se měl věšet, a, hrůza, sám jsem to udělal špatně. Určitě se podívejte, jestli jste tu chybu neudělali i vy.

Toaletní papír v koupelně

Každý, kdo týden odkládal nákup koupelnové chemie, ví, co může znamenat jedna role… Zapomněli jste někdy koupit toaletní papír? V krizové situaci si uvědomíme, že je to jedna z mála každodenních položek, kterou je těžké nahradit.

O to víc překvapí, že málokdo přemýšlí o tom, jak ho skladovat, když ho používá. Víme, že nepoužívané role skladujeme na suchém místě, aby nezvlhly, ale co uděláme s rolí, kterou právě používáme? Jsme si jisti, že ji používáme správně?

Jak zavěšujeme toaletní papír?

Nepochybuji o tom, že každý ví, jak se používá toaletní papír, ale kdykoli jsem navštívil svou rodinu, překvapilo mě, že mají v koupelně toaletní papír zavěšený obráceně. Ze zdi nebo na zdi? To je otázka. Rozhodl jsem se to prověřit a narazil jsem na velmi zajímavé informace.

Ukázalo se, že toaletní papír před lety zaujal Jackie Vernon-Thompsonovou, odbornici na etiketu. Poté, co se léta hádala se svým manželem o tom, jak by měl být toaletní papír zavěšen, přišla s iracionálním nápadem.

Bylo jasné, že ani jeden z nás není v této otázce přístupný změně, a tak jsme se dohodli, že jeho způsob bude proveden v koupelně v přízemí a můj způsob nahoře v hlavní koupelně, řekla.

Toaletní papír podle názoru odborníků

Přesto jí to na klidu nepřidalo. Ani toto vysvětlení mě nepřesvědčilo: „Ať si to každý pověsí, jak chce“. Ukázalo se však, že jediný správný způsob, jak používat toaletní papír, uvedl sám jeho tvůrce Seth Wheeler už v roce 1891.

Nepochyboval o tom, že toaletní papír se má věšet tak, aby jeho špička vyčnívala shora, a tedy směrem od zdi, nikoliv k ní. Ve prospěch této formy používání toaletního papíru hovoří hygienické důvody. Když se toaletní papír nedotýká zdi, výrazně se snižuje možnost šíření bakterií, které jsou nebezpečné pro naše zdraví.

Leave a Response