Blog

Zapáchá vaše pračka? Nalijte do ní toto z kuchyně a bude jako nová.

8.8kviews

Otevíráte dvířka pračky a cítíte výrazný zatuchlý zápach? To je plíseň, které se musíte co nejdříve zbavit. Praní prádla v ní ji může zničit, proto jednejte včas. Jak se zbavit plísně v pračce? Máme pro vás jednoduchý a spolehlivý způsob.

Plísně číhající v těžko přístupných místech pračky jsou poměrně častým problémem. Stačí, když pračku po praní nevyvětráte nebo zapomenete na běžné čištění bubnu, a máte po starostech. Plísně se zpočátku vyvíjejí asymptomaticky, ale časem si v pračce všimnete černých skvrn a ucítíte nepříjemný zápach. Naštěstí si s plísní můžete rychle poradit pomocí domácích prostředků.

Jak se zbavit plísní z pračky? Udržujte těsnění v čistotě

Mohlo by se zdát, že vzhledem k tomu, že vaše pračka pere a je v neustálém kontaktu s vodou a pracími prostředky, neměla by být špinavá. Skutečnost je bohužel zcela jiná. Plíseň se obvykle skrývá za těsněním bubnu, kde je pro její růst ideální prostředí.. Pokud nedbáte na to, abyste po každém mytí nechali dvířka otevřená a otřeli tato místa do sucha hadříkem, musíte počítat s tím, že se plíseň dříve či později objeví.

Jak čistíte těsnění v pračce? Stačí k tomu jeden trik. Vezměte několik listů papírové utěrky a namočte je do bělidla. Papír umístěte pod těsnění a nechte ho tam 5 až 6 hodin. Poté papírové utěrky vyjměte, těsnění důkladně otřete čistým hadříkem a nechte dveře otevřené, aby vyschly.

Jak doma vyčistit vnitřek pračky? Uděláte to efektivně pomocí tohoto triku

Udržovat pračku v čistotě není složitý úkol a stačí ji pravidelně ošetřovat. Nejenže tím pračku osvěžíte, ale také odstraníte vodní kámen a zbytky, které se skrývají uvnitř bubnu. To vše potřebujete, je kyselina citronová a trochu času.

  • Otevřete zásuvku na prací prostředek a do každé přihrádky nasypte celkem 100-120 g kyseliny citronové.
  • Nastavte nejdelší prací cyklus na nejvyšší teplotu a spusťte pračku.
  • Po skončení programu otevřete dvířka a důkladně otřete vnitřek suchým hadříkem. Pokud máte chuť, hlasujte v naší anketě níže.

TIP! Zásuvka na prací prostředky také vyžaduje pravidelné čištění. Vyjměte ji z pračky, vložte ji do mísy, nalijte do ní šálek octa a zalijte takovým množstvím vody, aby byla zakryta. Nechte jej v roztoku hodinu a po uplynutí této doby nečistoty setřete houbičkou. Opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.

Leave a Response