Zahrada

Útočí na vaše borůvky ptáci? Tahle věc je zaručeně zachrání

20.3kviews

Sezóna borůvek na Slovensku začíná na začátku července a obvykle končí v září/říjnu. Pečlivě opečovávané borůvkové keře se odměňují krásnými a chutnými plody, na které mají chuť i ptáci. Naštěstí existuje snadný způsob, jak naši úrodu před těmito nevítanými hosty na zahradě ochránit.

Proč pěstovat borůvky na zahradě?

Borůvky je jedním z nejrozšířenějších keřů na Slovensku a její plody obsahují mnoho vitamínů. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínů skupiny B, kyseliny listové, vitamínů A, E a K, vitamínu C a také minerálních látek vápníku, železa, hořčíku, fosforu a zinku..

Pokud vyberete správné místo pro výsadbu borůvkového keře, bude plodit hodně ovoce, takže je třeba mu poskytnout. slunečné a chráněno místo v zahradě.

Při pěstování borůvek je obzvláště důležité, abyste Kyselost půdy, protože to zajistí, že se rostlině bude dařit. Pokud je pH půdy příliš vysoké, borůvka nebude z půdy přijímat dostatek fosforu, takže bude narušeno kvetení a zvýší se riziko onemocnění.

Ideální pH půdy pro borůvky by se mělo pohybovat mezi 3,5 a 4,5. Důležité je také, aby půda mírně zadržovala vlhkost a měla vysoký obsah humusu.

Jak chránit borůvky před ptáky?

Každý, kdo má na zahradě borůvky. keře, dobře ví, že Ptáci tyto plody rádi sbírají. Mimo jiné jim chutnají zejména borůvky. kosi, špačci, sojky a drozdi.

A přestože existuje mnoho způsobů, jak chránit borůvkové keře před ptáky, stojí za to vyzkoušet jednoduchý, rychlý a hlavně účinnou metodu.

Skvělý nápad, jak ochránit borůvky před Ptáci je použití sáčky z organzy. Kapsy Pozor umístěte na větvičky s plody a poté utáhněte provázek ve spodní části.

Tímto způsobem jsou borůvky dokonale chráněny před ptáky. Použití takového sáčku nemá nepříznivý vliv na plodnost. kvetení rostliny, protože rostlina borůvky má stále přístup ke světlu a vzduchu.

Leave a Response