Blog

Trik s lahví, který vám ročně ušetří spoustu peněz za vodu. Vyzkoušejte tento

409views

Šetření vodou je jedním z nejdůležitějších problémů životního prostředí. Vodní zdroje na naší planetě se rok od roku zmenšují a je důležité vědět, že pouze 3 % veškeré vody na Zemi tvoří sladká voda.

S tím souvisí i další problém, se kterým se setkáváme každý den, a to cena vody. Ty se neustále zvyšují, a o to více je nutné hledat způsoby, jak šetřit. Na to existuje patent.

Spotřeba vody je vážný problém

„Neplýtvejte vodou“ je slogan často opakovaný v ekologických kampaních. Tento slogan stojí za to uvést do praxe. Pouhé provedení malých, jednoduchých kroků ke snížení spotřeby vody bude mít pozitivní dopad i na vaše účty za energie.

Abyste mohli účinně šetřit vodou, musíte nejprve identifikovat zdroje její spotřeby. Nejvíce vody samozřejmě spotřebujeme v koupelně, ať už při sprchování, nebo při používání toalety. Jak se ukazuje, právě druhá jmenovaná činnost je spojena s vysokou spotřebou vody.

Na spláchnutí toalety je potřeba tři až devět litrů vody, přičemž toaletu používáme minimálně několikrát denně. V případě větší rodiny bude spotřeba opravdu vysoká. Existuje však jednoduchý patent, jak tuto spotřebu snížit.

Takto lze spotřebovat méně vody na toaletě

Vysoká spotřeba vody na toaletě je způsobena velkým objemem splachovací nádržky. Ne vždy potřebujeme její plný obsah ke spláchnutí toalety, ale i když nemáte splachovací nádržku s dvojitým splachováním, existuje způsob, jak to obejít.

Nejprve zavřete ventil, kterým je voda přiváděna, a poté nádržku vyprázdněte. Vodu samozřejmě neplýtváme, ale naplníme jí půllitrovou plastovou láhev, kterou pak vložíme do splachovače. Poté odšroubujeme ventil. Výsledek? V nádržce se hromadí méně vody, což snižuje její spotřebu.

Takto můžete šetřit vodou ve své domácnosti

Trik se splachovací nádrží není jediným patentem na snížení spotřeby vody v domácnosti. Vyplatí se věnovat pozornost drobnostem, které často každý den přehlížíme. Jedním z jednoduchých způsobů je zavírání kohoutků v kuchyni a koupelně.

Nezapomeňte nechat zbytečně téct vodu, například při čištění zubů. V pračce také neperte malé množství věcí – je lepší počkat, až se nahromadí více oblečení. Kromě toho je dobré nastavit pračku na ekologický program (obvykle označený Eco), když ji používáte. Jedná se o malé kroky, které ušetří vodu i peníze.

Leave a Response