Blog

Lidé začínají plnit své skříně toaletním papírem. Je to zajímavý nápad

11.5kviews

Kdo by nemiloval ten okamžik, kdy otevře skříň a vyvalí se z ní příjemná vůně. A to, jak voní naše skříň, se samozřejmě odráží i na našem oblečení. Pokud dovolíme, aby byla cítit zatuchlinou, bude tak cítit i oblečení, které z ní vytáhneme.

Pojďme zjistit, jak co nejsnáze dosáhnout voňavé skříně.

Toaletní papír, skořice a levandule

Pořiďte si malé mušelínové sáčky a naplňte je sušenou levandulí nebo bylinkami, které máte rádi. Pak je jednoduše zavěste do skříně. Levandule nejen provoní váš šatník, ale spolehlivě odpudí všechny moly.

Použít ale můžete i heřmánek, rozmarýn nebo muškátový oříšek. Do sáčků můžete nastrouhat i tuhá mýdla. Můžete použít i mýdla, která jsou příliš malá na to, aby se dala vyprat.

Používejte toaletní papír. A esenciální oleje a skořicové tyčinky. Papír srolujte na proužky dlouhé asi 20 cm a pokapejte je vybraným vonným olejem. Srolujte je a ke každému přivažte 1 skořicovou tyčinku. Tyto voňavé ruličky umístěte do skříní a komod.

Použijte vanilkovou i pomerančovou kůru

Ruličky od toaletního papíru můžete také postříkat vanilkovým extraktem. Vanilka zůstane ve vzduchu vonět poměrně dlouho.

Voňavé papírky můžete také umístit do skříní a mezi ložní prádlo. Ty se používají k provonění prádla v sušičkách. Koupíte je v každé drogerii.

Při nákupu v parfumerii nevyhazujte vzorky parfémů, které jste nasbírali v různých časopisech nebo jako dárek. Opět je nastříkejte na toaletní papír nebo vatový tampon a uložte je do skříně.

Osvěžovač šatníku a prádelníku si můžete vyrobit sami. V lahvičce s rozprašovačem smíchejte vodu s esenciálními oleji a dobře protřepejte. Skříň vyčistěte, otřete a pak ji uvnitř postříkejte vůní. Tento postup se vyplatí použít i v případě, že měníte zimní šatník za letní nebo naopak. Oblečení, které bylo předtím uloženo v úložném prostoru, bude příjemně a svěže vonět.

Skořice a pomerančová kůra spolehlivě vyženou z vašeho šatníku jakoukoli zatuchlinu. Usušte kůru z ovoce, přidejte tyčinky skořice a rozmístěte je v mušelínových sáčcích nebo malých nádobách po skříni. Váš šatník bude nádherně vonět prakticky bez nákladů.

Absorbujte pachy pomocí kávy nebo sody

Můžete také použít kávovou sedlinu. Její aroma nejen příjemně voní, ale dokáže také pohltit veškerou vlhkost ve vzduchu. Zabráníte tak i zatuchlému zápachu ve skříni a případným plísním, pokud se potýkáte s nežádoucí vlhkostí v domácnosti.

Jedlá soda však dokáže pohltit i veškeré nežádoucí pachy. Stačí ji vložit do malé krabičky a umístit do zadní části skříně.

Leave a Response