Blog

Lidé si dávají toaletní papír do skříně. Trik šetří domácnosti

245views

Mnoho lidí má velmi nepříjemný problém, že jejich skříně jsou velmi zatuchlé, což pak ovlivňuje obsah, který v nich skladujete. Nejčastěji se jedná o oblečení a nikdo si nechce oblékat nevábné svrchní oblečení.

Skvěle funguje toaletní papír

Dosáhnout krásně voňavého šatníku je poměrně snadné. O své tipy se s námi podělila paní Libuše, která získala mnoho poznatků od své tchyně. Zaujalo ji například to, že tato zkušená žena má ve skříních toaletní papír. Jak uvidíme o pár řádků později, má to velmi dobrý důvod.

Skvělým způsobem, jak provonět staré skříně, jsou například mušelínové sáčky, které můžete dle libosti naplnit levandulí nebo jinými voňavými bylinkami. Výhodou levandule je, že nejen příjemně voní, ale také odpuzuje oděvní moly. Každopádně lze použít i rozmarýn, muškátový oříšek nebo heřmánek. Alternativou je nastrouhat mýdlo, které vám příjemně voní. Ideálně taková, která jsou již příliš malá na to, aby se dala použít na praní rukou.

A nyní se dostáváme k onomu toaletnímu papíru, který může také příjemně provonět vaše skříňky. Rozviňte asi 20 cm dlouhé proužky papíru a pokapejte je esenciálním olejem. Pak je srolujte do malé ruličky a do každé přidejte kousek skořice. Tyto krémy pak umístěte do skříní nebo komod.

Pomoci může také káva

Jak je vidět z výše uvedeného, fantazii se zde rozhodně meze nekladou. Ruličky od toaletního papíru můžete provonět i jinými způsoby. Například tak, že je postříkáte vanilkovým extraktem, který dlouho vydrží.

A nevyhazujte ani vzorky parfémů nebo zbytky vůní. Můžete je použít tak, že je nastříkáte na toaletní papír a vrátíte zpět do skříněk.

Je také dobré vědět, že nepříjemné pachy můžete pohltit pomocí kávové sedliny. Ta také pohlcuje vlhkost ze vzduchu, což zabrání šíření zatuchlých pachů. K tomuto účelu se velmi dobře hodí také skořice a pomerančová kůra.

Leave a Response