Blog

Hoďte do pračky kouli alobalu. Tak dobré prádlo jste ještě neměli.

1.5kviews

K dosažení požadovaného cíle nám pomáhají různé specifické triky. Pokud máte co do činění s neustále pomačkaným, hrubým a elektrizujícím prádlem, sáhněte po alobalu a vyrobte z něj koule. Ačkoli se tato rada může zdát na první pohled poněkud zvláštní, její účinek je překvapivý. Proč tuto metodu vyzkoušet? Doporučujeme.

Náhrada za změkčovač tkanin

Jeho použití je natolik univerzální, že ho můžeme s úspěchem použít i v koupelně. Stačí si kousek utrhnout a vytvarovat z něj 3 kuličky. Při vkládání do prádla můžeme vynechat krok nalití máchacího prostředku a místo toho vhodit vytvořené kuličky přímo do bubnu.. Tímto způsobem vytáhneme po dokončení cyklu měkké a jemné prádlo. Jednou připravené alobalové kuličky vydrží několik měsíců.

Kuchyňské náčiní místo alobalu

Ne každý bude nadšený z toho, že se alobal hází do pračky. Pro skeptiky máme alternativní řešení. Domácí náhražkou změkčovadla tkanin se ukáže být obyčejný lihový ocet. Stačí ho nalít do přihrádky určené pro aviváž.

Proč používat tento výrobek? Účinně zbavuje svetry, ručníky, ubrusy a další tkaniny problému nadměrné statické elektřiny. Váš osvěžený šatník bude měkký a příjemný na dotek. Pokud vás odrazuje nepříjemná vůně octa, můžete ji odstranit trochou esenciálního oleje.

Domácí prací prášek – krok za krokem

Jít si do obchodu koupit specializovaný prací prášek je snadný úkol, ale ne vždy ekologický. Pokud dáváte přednost používání přírodních produktů, které neobsahují zbytečné chemikálie, rozhodněte se pro výrobu výrobku doma. S pomocí několika produktů si můžete připravit bílý prášek na osvěžení tkanin, který je šetrný k vaší pokožce i životnímu prostředí.

Složení:

  • 150 g jedlé sody,
  • 150 g jedlé sody,
  • 100 g šedého mýdla,
  • 100 g kyseliny citronové,
  • váš oblíbený esenciální olej.

Příprava:

  1. Začněte tím, že si ochráníte ruce speciálními ochrannými rukavicemi. V dalším kroku rozdrtíme šedé mýdlo na jemném struhadle a vložíme ho do čisté misky.
  2. Přidáme jedlou sodu a jedlou sodu, kyselinu citronovou a několik kapek vybraného esenciálního oleje.
  3. Důkladně promíchejte a vložte do skleněných nádob s těsnými víčky.
  4. Před použitím je dobré přidat do domácího prášku ještě několik kapek esenciálního oleje, aby prádlo nádherně vonělo.

Leave a Response