Blog

Toaletní papír rozstřihněte na polovinu. Je to nejlepší trik v domácnosti

199views

Mezi základní toaletní potřeby, které nesmí v domácnosti chybět, patří bezesporu toaletní papír. Jedná se o nezbytnou položku, bez které si nedokážeme představit naše každodenní fungování.

Jak se však ukazuje, toaletní papír lze využít i jinak než jen v koupelně. Objevte jednoduché triky a revoluční patenty pro využití role papíru.

Papír jako osvěžovač vzduchu

Přestože si dnes život bez toaletního papíru dokážeme jen těžko představit, tento vynález se prosadil až poměrně pozdě v 19. století. Od té doby se stal základem našich toalet, i když má mnohem více využití.

Toaletní papír je levným a účinným osvěžovačem vzduchu v koupelně. Rozřízněte ruličku nožem a namočte poloviny do splachovací tekutiny. Nechte uschnout a umístěte do koupelny – namočený papír bude krásně vonět. Toaletní papír můžete také posypat esenciálním olejem.

Změkčovač tkanin má ještě jednu důležitou vlastnost – je antistatický. Toho se vyplatí využít, když chcete bojovat s prachem. Nábytek jednoduše otřete polovinou papíru namočeného v tekutině, aby se na něm neusazoval prach. Je to levný a chytrý způsob čištění povrchů.

Používání toaletního papíru v kuchyni

Toaletní papír, který je měkký a namočený ve vodě, je ideální pro… klíčení rostlin. I zde se hodí předem nastříhaná role papíru: stačí ji navlhčit vodou. Na navlhčený papír položte semínka a umístěte je k oknu nebo na jiné slunné místo v domě.

Tímto způsobem si můžete vypěstovat vlastní řeřichu a další klíčky, které jsou nejen velmi chutné, ale především skutečnou vitaminovou bombou.

Můžete si vyrobit vlastní vlhčené ubrousky

Univerzální je nejen toaletní papír, ale i papírové ručníky. Rozřízněte roli papírových ručníků na polovinu, abyste snížili spotřebu papíru, a druhou polovinu použijte k výrobě vlastních vlhčených ubrousků.

Jednoduše vložte polovinu role papírových ručníků do uzavíratelné plastové krabičky a přidejte čtvrt šálku vody smíchané s výše zmíněným změkčovadlem. Takto připravené vlhčené ubrousky můžete použít na čištění a mytí povrchů.

Leave a Response