Zahrada

1 litr na keř a rajčata budou „pop“: toto hnojivo v srpnu poskytne bláznivou sklizeň.

25.6kviews

 

Nastává čas, kdy jsou keře rajčat pokryty zralými a šťavnatými plody. Srpen je měsíc, kdy se všichni dačičtí pěstitelé těší na svá rajčata. Kvůli tomuto okamžiku mnozí od jara pracují na záhonech, aniž by ohýbali záda, a nyní je čas X. Na začátku měsíce je však velmi důležité rajčata řádně krmit, aby se všechny ovocné kartáče stihly naplnit a dozrát před nástupem podzimu.

Ideálním organickým hnojivem pro rajčata na konci sezóny je popel – kompletní zdroj draslíku, vápníku, fosforu a mnoha dalších minerálních látek. Kromě toho dokonale odkyseluje půdu, podporuje aktivaci půdní mikroflóry a pomáhá předcházet šíření mnoha chorob a škůdců.

Draslíkem je nejvíce nasycen popel zbylý po spálení vinné révy, bramborové nať, suché stonky slunečnice, pohanka a žitná sláma. Borové a březové dřevo však poskytne popel s vysokým obsahem vápníku a fosforu.

Chcete-li připravit „rychlý“ roztok pro hnojení rajčat, musíte nalít 1 šálek popela do 10 litrů vody a zalít rostliny, přičemž pod každým keřem strávíte 1 litr. Můžete si připravit koncentrovanou infuzi: 5 šálků popela zalijte vroucí vodou a trvejte v teple po dobu 24 hodin. Poté vzniklý matečný louh zřeďte čistou vodou v poměru 1:5 a rajčata zalévejte rychlostí 1-2 litry na keř.

Leave a Response