Zahrada

Takové kvetení chryzantém jste určitě ještě neměli: tímhle chytří pěstitelé květin zalévají rostliny.

106views

A všechno je to o správné péči. I chryzantémy potřebují vaši pozornost.

Úsporné, ale účinné hnojivo pro chryzantémy

Pokud chcete, aby chryzantémy bujně kvetly, připravte jim nejobyčejnější hnojivo z improvizovaných prostředků. Takové hnojení je však třeba provádět nejen v době květu, ale během celé vegetace.

Co tedy chryzantémy potřebují, aby krásně kvetly? Vše je velmi jednoduché. Záhony, na kterých chryzantémy rostou, musíte posypat dřevěným popelem a přihnojit.

Takto hnojíte a kypříte půdu, což umožní přístup kyslíku ke kořenovému systému.

K zafixování výsledku pomůže zalévání, k tomu je třeba vzít 1 polévkovou lžíci octa a nalít ji do 10 litrů vody, zamíchat a rostliny zalít.

Růst a kvetení chryzantém samozřejmě ovlivňuje nejen hnojení, ale také místo růstu.

Požadavky chryzantém na půdu a místo pěstování

Chryzantémy mají rády slunné stanoviště a potřebují dostatek světla, aby vytvořily bujné květy. Nejlépe se jim daří na otevřených místech, kde na ně dopadá alespoň 6-8 hodin slunečního světla denně. Pokud je ve vaší oblasti léto příliš horké, je vhodné rostlinám poskytnout v nejslunnějších hodinách lehký stín.

Chryzantémy také upřednostňují kypré, úrodné půdy s dobrou drenáží. Pro dosažení nejlepších podmínek pro pěstování lze použít směs zahradní zeminy, kompostu a písku. Kyselost půdy by měla být neutrální nebo mírně kyselá. Pokud je půda příliš těžká, přidejte perlit nebo vermikulit pro zlepšení drenáže.

Důležitým pravidlem péče je řez, který podporuje bujnější a kvetoucí rostliny. Odstraňte odkvetlé a uschlé květy, abyste podpořili tvorbu nových poupat. Na začátku vegetačního období můžete také zaštípnout vrcholky stonků, aby rostlina lépe keřovala a vytvářela více květů.

Dodržování těchto jednoduchých pravidel vám pomůže vytvořit ideální podmínky pro bujné květy chryzantém. Nezapomeňte, že každá rostlina je jedinečná a může chvíli trvat, než zjistíte, jaké podmínky jsou pro vaše chryzantémy nejlepší. S láskou a péčí vám poskytnou zářivé a dlouhotrvající květy.

Leave a Response