Zahrada

Pěstitelé malin se vyzývají, aby je seřezali u kořene a spálili.

86.3kviews

V poslední době jsou mezi zahrádkáři velmi oblíbené maliny remontantních odrůd. Volba je oprávněná – takové maliny plodí od srpna až do mrazů a dávají velké bobule, 1,5-2krát větší než obvykle. A při kompetentním přístupu můžete získat dokonce dvě sklizně ročně – v létě a na podzim.

Abyste získali grandiózní úrodu, musíte znát několik jemných bodů týkajících se péče o keř.

1. Nadzemní části remontantního maliníku, tedy jeho větve, mají roční vývojový cyklus. Bobule dozrávají na podzim na výhonech, které vyrostly v tomto roce. A příští rok už na nich žádné bobule nebudou. Tím se liší od běžných malin, které plodí na výhonech z předchozího roku.

2. Na základě výše uvedeného u remontantních malin na podzim nebo na jaře odřízněte celou nadzemní část. Zcela pod kořenem, přičemž ponecháme pouze pahýly. Tyto výhony totiž již stejně nebudou plodit. Pak by se měly spálit.

3. Na jaře začnou větve remontantních malin opět růst. Během léta vyroste impozantní keř a na podzim budou výhony obsypány velkými bobulemi.

Důležité! Bobule remontantních malin jsou vždy neporušené, nepoškozené broukem maliníkem, protože v době nasazování plodů se tento hmyz již uložil k zimnímu spánku.

4. Aby maliny během léta příliš nezhoustly, pravidelně odstraňujte mladé výhonky. Tyto výhony stejně nebudou plodit bobule, ale oslabí rostlinu kvůli nedostatku živin.

Leave a Response