Zahrada

Chtěla jsem sklízet papriky – a ony stále visí zelené: naučila jsem se, jak je zčervenat přímo na keři – a dozrát krásné plody.

92views

 

Získejte díky tomu plnou úrodu paprik.

Vždy dbejte na rady zkušených zahradníků a snažte se je uplatňovat v praxi. Tentokrát mou pozornost upoutaly zkušenosti autora kanálu „Zahradní svět“ ve videu VK. Ta uvedla, že pokud na keřích zůstaly zelené plody, které nechce sbírat nezralé, je třeba vytvořit podmínky pro jejich dozrávání.

Za tímto účelem z nich odstraňte listí, aby měly co nejvíce slunečního světla a nehnily kvůli noční vlhkosti. Na noc přikryjte plody zahradním krycím materiálem. Ještě lepší je, když je přikryjete vrchní fólií. To umožní vytvořit pro ně uvnitř potřebnou teplotu.

Někteří zahradníci přesazují tyto keře pomocí velké hroudy zeminy. Přemístí je do skleníku nebo do interiéru, což jim umožní dosáhnout biologické zralosti.

Pokud taková možnost není, sbírejte nezralé papriky do nádoby vyložené bavlněnou látkou. Na stejné místo dejte pár zralých plodů, přikryjte je víkem a zbytek z nich bude díky uvolněnému plynu rychleji zpívat.

Papriky nepřestávejte krmit až do konce srpna, protože se jedná o žravou kulturu. K tomuto účelu je vhodný univerzální vitaminový komplex, hledejte ho v zahradnických obchodech a zvyšte jím úrodnost půdy.

Nezapomeňte, že papriky mohou sklízet úrodu více než jednu sezónu, pokud jim vytvoříte vhodné podmínky. Pečujte o ně, používejte univerzální hnojivo, přemístěte celé keře do teplé místnosti a papriky vás potěší skvělou úrodou! A jaké metody používáte v boji o úrodu vy?

Leave a Response