Blog

Proč čistit okna novinami? Tato složka dělá zázraky

574views

Pomocí jednoduchých výrobků pro domácnost, jako jsou noviny a lihovina, se vyhnete nepříjemným šmouhám a zbytkům na okenní tabuli. Důležitá je ale i technika čištění.

Proč používat k čištění oken noviny?

Noviny jsou vyrobeny z pevného sběrového papíru s otevřenými póry, a proto jsou velmi savé. Papír se tedy spotřebuje méně na čištění než na následné sušení okna. Noviny díky svému mírně drsnému povrchu odstraňují i ​​odolné zbytky.

Noviny se navíc při stírání netřepí a vytvářejí na okně vysoký lesk. Tento efekt je způsoben tím, že se v procesu tisku novin používá alkohol, který působí na sklo při jeho čištění. To nejen vytvoří lesk, ale noviny také zbaví okno mastnoty a otisků prstů. .

Co je třeba vzít v úvahu při čištění oken novinami

Před použitím novin očistěte okno jako obvykle vlhkým hadříkem. Tím by se měly odstranit všechny hrubé zbytky. Poté noviny zmačkajte a osušte a vyleštěte sklo shora dolů a zleva doprava. Když jsou noviny nasáklé, vezměte si nové.

Je však důležité nepoužívat noviny na okenní rámy a plastová okna. Rychle se tam mohou objevit jemné škrábance a šedé pruhy. Důležitý je také výběr papíru. K čištění je vhodný pouze papír z tradičních novin, zatímco od novin a časopisů byste se měli držet dál. Jsou příliš tvrdé a mají malou savost.

Proč čistit okna lihem?

Kapka lihu v čisticí vodě zaručuje okna bez šmouh. Alkohol bez problémů rozpustí případnou mastnotu a dokáže neutralizovat i vodní kámen. Tak jako .

Také by vás mohlo zajímat

Dále alkohol pomáhá předcházet plísním, protože umožňuje obzvláště rychlé odpařování vody na okně a zabraňuje dlouhodobému zamlžování okna zevnitř. Při čištění alkoholem se však doporučuje opatrnost, protože kapalina:

  • Má silnou a dlouhotrvající vůni
  • Poškozuje plastová okna
  • Ničí gumová těsnění
  • Dokáže odstranit barvu a lak

Vyhněte se čištění oken na slunci

Než začnete skutečně čistit, měli byste rám okna otřít vlhkým hadříkem. Poté můžete začít s čištěním okna. K odstranění všech běžných nečistot můžete použít stěrač na okna nebo hadřík. Použití krouživých pohybů také pomáhá vyhnout se šmouhám a zbytkům.

Kromě toho byste okno nikdy neměli čistit na přímém slunci, protože voda příliš rychle vysychá a mohou zanechávat šmouhy a zbytky čisticích prostředků. Okno nejlépe vysušíte okenní stěrkou a stáhnete vodorovné pruhy shora dolů bez vystavení slunci. (bs)

Leave a Response