Blog

Při otevírání hotové myčky buďte opatrní – chyby mohou mít vážné následky

71views

Při otevírání myčky buďte opatrní, jinak hrozí nebezpečí pro lidi a stroj. Co je důležité a kdy je nejvhodnější myčku otevřít.

Otázka, zda byste měli myčku otevřít ihned po mycím cyklu, nebo zda ji můžete nechat zavřenou, je více než jen potřeba čerstvého nádobí. Správné používání myčky má rozhodující vliv na její funkčnost a životnost, ale také na zdraví lidí. Jak tedy stroj správně používat, abyste předešli zdravotním a technickým škodám?

Měli byste po umytí nechat myčku otevřenou?

Nechat myčku otevřenou ihned po otevření má několik výhod a doporučuje se. Za prvé, vlhkost může rychleji unikat otevřenými dveřmi, což zlepšuje cirkulaci vzduchu a zabraňuje tvorbě plísní. Zabraňuje také tvorbě bakterií v myčce. Z jiných míst,

Ponechání otevřeného stroje má také mnoho výhod pro zdraví stroje. Spoustu energie ušetříte například tím, že necháte nádobí sušit na vzduchu místo programu sušení myčky. Důkladný únik vlhkosti je navíc velmi šetrný k materiálu, protože se tak zabrání poškození pryžových těsnění, kovu či jiných materiálů.

Kdy byste měli myčku otevřít?

Existují dva případy, kdy je nejlepší myčku otevřít. Buď ihned po dokončení mycího procesu, nebo počkáte na dokončení programu sušení. Ale i po sušicím programu byste měli pračku ihned otevřít, protože v ní ještě zůstane nějaká zbytková vlhkost. Vyplatí se však otevřít pračku ihned po skončení mycího programu, zejména v horkých letních měsících, aby se zabránilo hromadění vlhkosti.

Dalším argumentem, proč vynechat sušicí program a nechat nádobí uschnout na vzduchu, je jeho trvanlivost. Zejména u jemného nádobí je šetrnější otevřít stroj co nejdříve. Nádobí tak není déle vystaveno zbytečně vysokým teplotám nebo vlhkosti, které mohou materiál dlouhodobě poškodit.

Je špatné neotevírat myčku?

Ponechání myčky na několik hodin zavřené, dokud je stále naplněná vlhkým a čerstvě umytým nádobím, může mít negativní důsledky. Kromě zvýšeného rizika plísní a nepříjemného zápachu, který se tím může vyvinout, můžete také způsobit dlouhodobé poškození vašeho stroje. Vlhkost může rychle způsobit rez. Pokud se na kovu již vytvořila rez,

Také by vás mohlo zajímat

Kromě toho se při vlhkosti rychleji tvoří zbytky vodního kamene a mýdla, které se obtížně odstraňují. Navíc dochází k poškození materiálů, jako jsou pryžová těsnění, což může trvale narušit funkčnost stroje. To vše má nakonec přirozeně za následek spoustu údržbářských prací, které stojí čas a peníze.

Co je lepší, myčka otevřená nebo zavřená?

Obecně se rozhodně doporučuje nechat myčku po mycím cyklu delší dobu otevřenou. Cirkulace vzduchu tak umožňuje nádobí i samotný stroj lépe oschnout, což zabraňuje plísním, rzi a vodnímu kameni. Pokud hledáte prací prostředek, který může takovým zbytkům působit,

Celkově je k samotnému stroji i nádobí šetrnější, pokud se může po mycím cyklu ochladit na vzduchu. Pokud myjete nádobí velmi horkou vodou, můžete své nádobí ochránit před prasklinami a rozbitím, pokud po umytí může na vzduchu krátce vychladnout. Ale je tu také nevýhoda ponechání otevřeného stroje. Pokud je myčka obklopena dřevem nebo má dřevěnou desku, dřevo může bobtnat vlivem vlhkosti a výparů. (bs)

Leave a Response