Zahrada

Mějte v ložnici bobkový list – a dobře se vyspěte: to je to, co ovlivňuje – účinek zaznamenáte okamžitě.

858views

Vavřínový list – více než jen koření do různých pokrmů. Už od starověku mu lidé přikládali velký význam, a to z dobrého důvodu.

Ve starověkém Řecku se věřilo, že vavřínové listy jsou účinné proti nebezpečným nemocem – používaly se k vykuřování místností při epidemiích a pro svou stále zelenou barvu byly brány jako symbol nesmrtelnosti. Vůně „vavřínu“ se používala také proti „zlé moci“, aby zbavila dům negativní energie.

Staří Řekové zdobili vavřínovými listy hlavy těch, kterým přáli zdraví, dlouhověkost a úspěch. Vavřínové věnce nosili také císaři.

Podle tarotologa Nata Velimir, bobkový list i dnes lze využít ve prospěch domácnosti. K tomuto účelu se hodí i kupované listy. Pro zlepšení spánku a energie v místnosti je vhodné je umístit například do ložnice pod matraci nebo polštář. Nemůžete se však omezit jen na ložnici.

„Je žádoucí zavěsit svazek bobkových listů do každé místnosti, vyčistí energetický prostor a odvede veškerou negativní energii. Chcete-li svůj domov ochránit, dejte do každého rohu svého obydlí vavřínový list a váš domov bude pod silnou ochranou,“ radí Velimir.

Pokud v domě dochází k častým hádkám, situace je vyhrocená, můžete na parapet zasadit vavřínový strom. Podle odborníka je to silný způsob, jak harmonizovat energii prostoru.

Zda tomu věřit, nebo to považovat za pověru, je osobní záležitostí každého. Hospodyňky našly praktické způsoby, jak „vavřín“ v domácnosti využít. Například ponožka plněná bobkovým listem a dalším kořením se stává vynikajícím přírodním ochucovadlem prostor, píše hibiny.ru.

Leave a Response