Zahrada

Zakryjte tím ovocné stromy, abyste získali lepší úrodu. Starý zahradník prozradil trik

41views

Péče o zahradu a sad, ve kterých volně rostou ovocné stromy, je pro mnoho lidí skutečnou vášní. Sbírat šťavnaté a chutné ovoce z vlastní sklizně je prvotřídní pocit a velká hrdost. Někdy však můžete narazit na překážky. Přečtěte si o tajném způsobu, jak zvýšit výnos ovocných stromů.

Jak pečujete o své ovocné stromy?

Jedním z nejdůležitějších opatření je poskytnout rostlinám potřebné živiny. Hnojení ovocných stromů je otázka, která zaměstnává zahrádkáře od jara. Mnoho z nich volí organické přípravky a přírodní hnojiva, jako je hnůj nebo kompost. Jsou nejen výživné, ale také zlepšují strukturu půdy. Téměř odpadá riziko přehnojení ovocných stromů, které by mělo za následek intenzivní růst, ale slabé výnosy. Ale to není vše, co můžeme udělat, abychom si v létě a na podzim užili chuť ovoce z vlastní zahrádky.

Držte se větví. Překvapivý patent

Zahradníci často sledují své ovocné stromy na výskyt škůdců a chorob. Jak víte – čím dříve reakce, tím lépe. Snížení výnosu stromů a keřů má však ještě jeden důvod. Jsou to ptáci, kteří jsou také ovocnými gurmány.

Přestože je jejich přítomnost na zahradě užitečná a příjemná, raději bychom jim nechtěli žrát naši úrodu. K tomu lze použít jednoduchý, ale ne zřejmý patent. Větve na několika místech zabalte hliníkovou fólií. Můžete ho také nakrájet na tenké proužky a zavěsit tak, aby volně visely. Proč to funguje. Lesklý a šustivý materiál odradí ptáky, které se vzdávají kořisti v podobě dozrávajícího ovoce.

Přírodní přípravky na ochranu rostlin

Ovocné stromy se mohou stát terčem nezvaných hostů. Někteří lidé instinktivně sahají po syntetických přípravcích na ochranu škůdciostatní spoléhají na domácí prostředek. Jsou vysoce účinné, bezpečné pro ekosystém a stojí málo.

Jedním z příkladů je postřik ovocných stromů a keřů obyčejným žebříkem. Zabývá se především mšicemi, ale zabývá se i sviluškami a molicemi, které ničí nejen kulturní exempláře, ale i okrasné rostliny.

Jak nastříkat žebřík?

Velkou výhodou je, že řebříček roste na loukách a pustinách. Najít ho nebude těžké. Kvete od června do října a právě tehdy se hodí k přípravě domácích pesticidů. Jak to udělat?

1 kg kvetoucí byliny nakrájíme na malé kousky a zalijeme 10 litry horké vody. Odložte na 24 hodin. Přípravek nařeďte vodou v poměru 1:10 a nastříkejte. Lze jej užívat preventivně.

Leave a Response