Zahrada

Pařez snadno odstraníte. Děda prozradil trik

76views

Pokud máte na zahradě pařez, který je potřeba odstranit, možná vás překvapí vysoké ceny odborných služeb. Některé firmy si za odstranění pařezu účtují až 400 eur. Naštěstí existují způsoby, jak se pahýlů zbavit sami, rychle a zdarma. Klíčem k úspěchu je příprava.

Jak to udělat?

K odstranění pařezu (pařezu) budete potřebovat jen pár věcí, které pravděpodobně máte kolem domu. Připravte si elektrickou vrtačku, kuchyňskou sůl a trochu vody. Začněte tím, že do pahýlu vyvrtáte několik otvorů vzdálených od sebe asi 10 až 15 cm. Je důležité, aby otvory byly co nejhlubší, aby se sůl mohla dostat do pařezu.

Použití soli

Do každého otvoru dejte jednu lžíci soli a přidejte půl šálku vody, aby se sůl rozpustila. Tento postup opakujte každých 14 dní.

Sůl z pařezu postupně vysává veškerou vlhkost, která vysychá a dřevo rozkládá.

Alternativní metody

Pokud vám nevyhovuje solná metoda, existují i ​​jiné metody. Pařez můžete například spálit. Počkejte, až dřevo zaschne, poté seřízněte povrch pařezu do tvaru hrotu kola, do zapalovače nalijte tekutinu a zapalte.

Tento proces může trvat několik hodin, ale výsledek stojí za to.

Další možností je využít přírodu a pařez kompostovat. Povrch pařezu rozryjte motorovou pilou nebo sekerou a poté jej posypte kompostem nebo jiným organickým materiálem. Pro urychlení můžete použít urychlovače kompostu, které jsou k dostání v prodejnách zahradních potřeb.

Jste nad problémem

Díky dědečkově jednoduchému triku jsme se pařezu zbavili bez větší námahy a především zdarma. Pokud máte na zahradě pařez, který překáží, nebojte se některou z těchto metod vyzkoušet. Ušetříte nejen peníze, ale i čas.

Všimněte si, že existuje mnoho způsobů, jak odstranit pařez bez použití těžkých strojů nebo chemikálií. Vyzkoušejte ekologické metody a vaše zahrada bude brzy bez nežádoucích pařezů.

Leave a Response