Blog

Je velmi dobré mít doma alobal, zvláště v této době

9.8kviews

Alobal je spojován především s konzervací potravin, ale jak se ukazuje, využití má mnohem více. Vyplatí se mít jednu roličku v kuchyňské skříňce, protože nikdy nevíte, kdy se může hodit. Přečtěte si o některých neobvyklých použitích hliníkové fólie, která vám usnadní každodenní život.

Hliníková fólie je úžasný vynález, který pomáhá při balení potravin, čištění nebo hubení škůdců. Kdo by to byl řekl, že tento šustící papír může v naší domácnosti tolik změnit. Nestojí moc a dělá zázraky. Jak ho využít v běžném životě? To vám prozradíme!

Proč se vyplatí mít doma roli alobalu?

Použití fólie se vyplatí rozdělit do více kategorií. První je čištění, protože jak se ukázalo, existuje několik povrchů, které lze vyčistit kouskem tohoto materiálu. Začněme grilem, který se vyplatí před nadcházející sezónou připravit. Nejlepší je trochu zahřát, aby měla špína možnost změknout, pak rošt přikryjte kuličkou alobalu. Bude fungovat jako peeling a odstraní přebytečné nečistoty z roštu.

Podobně je dobré použít alobal na odstranění nečistot a připáleného jídla z hrnců v kuchyni. Hliníková fólie se po rozdrcení stává ostrou jako drátěná houba, takže skvěle odstraňuje mastnotu a špínu. Existuje také trik na čištění stříbra od zbytků. Pánev stačí vyložit alobalem, pak do ní vhodit příbor, podlít vodou a přidat lžíci jedlé sody. Při zahřátí dojde k chemické reakci, která pomůže odstranit tmavý povlak.

K čemu všemu ještě můžete alobal použít?

Když máte chuť vymalovat svůj pokoj, je nezbytné chránit podlahu před poškrábáním. K tomu potřebujete kus fólie, který by měl být umístěn přes každou nohu nábytku. Je důležité umístit fólii matnou stranou dolů, protože je více kluzká a bude snadněji klouzat po zemi. Dalším místem, které můžete ochránit kouskem fólie, jsou stěny stanu. Bude fungovat jako izolace, takže vítr a slunce nemohou změnit teplotu uvnitř komory. Pod spací pytel je také dobré dát fólii, která vás ochrání před chladem a vlhkostí.

Zahradníci věří, že hliníková fólie může odradit škůdce od vašich květin v květináčích. Tímto materiálem stačí stonky obalit a většina brouků se jim vyhne velkým obloukem. Další metodou je pověšení nařezaných pásů fólie na ovocné stromy, které jsou notoricky napadány ptactvem. Stříbrná fólie bude odrážet světlo a ptáčci se k takovému cizímu předmětu nepřiblíží.

Posledním trikem, který stojí za zmínku, je použití fólie v topné sezóně, kdy chce každý trochu ušetřit na účtech za topení. Umístění fólie za radiátory pomůže rozptýlit teplo po místnosti, aby neunikalo nahoru. Fólie je užitečná pro izolaci oken nebo dveří, aby blokovala studený vzduch zvenčí.

Leave a Response