Blog

Hoďte kuličku alobalu do pračky. Může dělat takové věci

331views

Většina lidí používá alobal nebo alobal, zejména v kuchyni. Balí do ní jídlo nebo ji používají k pečení a grilování. Existuje však mnoho dalších způsobů využití fólie, které nejsou tak známé a jsou více než užitečné. Je skvělým pomocníkem například při mytí nebo úklidu domácnosti.

Mytí fólie

Pokud vás zajímá, jak může staniol pomoci vašemu prádlu, je to docela jednoduché. Nemyslete si, že vám magicky vybělí prádlo. Přesto je více než nápomocná. Umístěte do pračky zmačkanou kuličku hliníkové fólie, abyste zabránili vzniku elektrostatické elektřiny. Díky tomu na vašem prádle nebudou po vyprání prakticky žádné žmolky ani nečistoty. Skvěle se hodí především na praní tmavého spodního prádla, svetrů nebo punčoch.

Stejně tak kulička alobalu vám může pomoci sušit prádlo v sušičce. Použití hliníkové fólie také zkracuje dobu schnutí.

Jak vyrobit kouli z hliníkové fólie

No, není na tom vůbec nic složitého. Pro optimální výsledky musíte použít několik kuliček alobalu. Vezměte si tedy roličku alobalu a nastříhejte z ní tři dlouhé proužky, které následně vymačkejte. Pozor, protože kouli je potřeba uhladit, aby neměla ostré hrany.

Měla by být také velmi natlakovaná, aby se fólie nepomačkala. Měla by mít v průměru asi šest centimetrů, což je poměrně hodně. Jak jsme již zmínili, na tři takové koule stačí jedna třímetrová role fólie. Na mytí to stačí. Pokud jej však použijeme v sušičce, potřebujeme pět kuliček.

To je docela dost na použití, ale vězte, že pokud uděláte kuličky opravdu poctivé a dokonale je pomačkáte, můžete je používat znovu a znovu. Je také nutné zabránit poškození prádla, například ostrými hranami.

Leave a Response